ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ LASSA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ LASSA

Lassa : Η μάρκα ελαστικών της Τουρκίας. Οι ρίζες της Lassa, που εορτάζει την 41η επέτειο της ως η κορυφαία εταιρία ελαστικών και το πλέον καθιερωμένο εμπορικό σήμα ελαστικών στην Τουρκία, βρίσκονται πίσω στο 1974. Ιδρύθηκε από τον όμιλο εταιριών Sabancı & Partners, η Lassa μετονομάστηκε σε Brisa μετά την έναρξη παραγωγικής δραστηριότητας το 1978. Σήμερα, τα ελαστικά Lassa παράγονται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και ως αποτέλεσμα των μελετών Έρευνας & Ανάπτυξης της Brisa.
Ο κόσμος κινείται με ελαστικά Lassa. Η Lassa, συνεχίζοντας ημέρα με την ημέρα την ανάπτυξη της στον τομέα των ελαστικών, εξάγει τεχνογνωσία και εμπειρία στους δρόμους ολόκληρης της Ευρώπης. Τα ελαστικά Lassa, που παράγονται από την Brisa σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια του κόσμου συνολικής επιφάνειας 361.000 τ.μ., παρέχουν την ποιότητα των ελαστικών Lassa στους οδηγούς σε περισσότερες από 60 χώρες μέσω των εκατοντάδων διανομέων και σημείων πώλησης.
Η Lassa είναι αφοσιωμένη στην κορυφαία ποιότητα. Η Lassa, σύμφωνα με τις ανάγκες της εγχώριας και διεθνούς αγοράς, προσφέρει προϊόντα εγκεκριμένα από ανεξάρτητους φορείς δοκιμών και ποιότητας πιστοποιημένης με πολλά βραβεία. Τα ελαστικά Lassa κέρδισαν το Εθνικό (Τουρκία) Βραβείο Ποιότητας (1993) και το Ευρωπαϊκό Μεγάλο Βραβείο Ποιότητας (1996), και έχουν εγκριθεί από το γερμανικό φορέα πιστοποίησης TÜV SÜD. Τα ελαστικά Lassa διατίθενται στην αγορά μετά την ολοκλήρωση λεπτομερών ελέγχων ασφάλειας κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των οδηγών.
Τα ελαστικά Lassa δεσμεύονται στην ικανοποίηση των πελατών. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που καθιστούν τη Lassa ως κορυφαίο κατασκευαστή ελαστικών είναι η τέλεια υπηρεσία που παρέχεται στους πελάτες. Ο συνδυασμός του καλύτερου προϊόντος με την καλύτερη εξυπηρέτηση αποτελεί προτεραιότητα στην εταιρική φιλοσοφία της Lassa. Σήμερα, η Lassa παραμένει ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη και πιο αξιόπιστη μάρκα ελαστικών τόσο σε πωλήσεις όσο και σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης μετά την πώληση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η παροχή κορυφαίων αξιών στην κοινωνία μέσω βιώσιμης ανάπτυξης.

ΟΡΑΜΑ

Η δημιουργία ενός καλύτερου ταξιδιού.

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Ασφάλεια, καινοτομία, πελατοκεντρικός προσανατολισμός, ομαδικό πνεύμα εργασίας, εταιρική αριστεία και βιωσιμότητα.

2013

Ο όμιλος Sabancı εορτάζει το 25ο έτος συνεργασίας τους και η Brisa με υπερηφάνεια ανακοινώνει επένδυση αξίας US$ 300 εκατομμυρίων για τη κατασκευή του 2ου εργοστασίου της με αρχική δυναμικότητα παραγωγής 4,2 εκατ. μονάδες.

2012

Οι επενδύσεις της Brisa από την ίδρυση της Εταιρίας φθάνουν τα US$ 800 εκατομμύρια. Η Lassa γίνεται χορηγός της ομάδας Lassa που συμμετέχει στο βρετανικό πρωτάθλημα Drift.

2011

Το ελαστικό επιδόσεων Phenoma σε 11 διαστάσεις εντάσσεται στην οικογένεια ελαστικών της Lassa. Η Lassa γίνεται ο χορηγός δύο ομάδων ποδοσφαίρου και μίας ομάδας χόκεϊ επί πάγου: των Γκλάντμπαχ, Μπόλτον και Ντιναμό Μινσκ της Λευκορωσίας.

2010

Η αγωνιστική ομάδα της Lassa λαμβάνει τη πρώτη θέση στην Ιταλία. Η οικογένεια ελαστικών Competus ολοκληρώνεται με τα νέα Competus H/P και Competus Winter.

2009

Η αγωνιστική ομάδα της Lassa, η οποία καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο Τουρκικό Πρωτάθλημα Ράλι από το 2007, έτος κατά το οποίο και ιδρύθηκε, αρχίζει να εκπροσωπεί την Τουρκία - για πρώτη φορά - στο ιταλικό πρωτάθλημα ράλι.

2008

Η Lassa αλλάζει το 30-ετών λογότυπό της. Η αγωνιστική ομάδα της Lassa καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις κατηγορίες «Team Racing», «Group Ν Racing», «Pilots Championship» και «Co-Pilots Championship» στο Τουρκικό Πρωτάθλημα Rally.

2007

Η αγωνιστική ομάδα της Lassa καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο Τουρκικό Πρωτάθλημα αγωνιστικών ομάδων.

2006

Παραγωγή του πρώτου ασύμμετρου ελαστικού επιβατικού αυτοκινήτου (Lassa Atracta) στην Τουρκία.

2005

Παραγωγή του πρώτου υπερυψηλής απόδοσης επιβατικού ελαστικού (Lassa Impetus Sport) με W δείκτη ταχύτητας (18" διαμέτρου) στην Τουρκία. Η Brisa, ο κορυφαίος κατασκευαστής ελαστικών της Τουρκίας, εγκαινιάζει ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα αξίας US$ 168 εκατομμύριων για την επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής της σε μία ενιαία στέγη - έκτασης περισσοτέρων των 300.000 τ.μ. στεγασμένης περιοχής, που οδηγεί σε ανάπτυξη της τάξης του 50%.

2003

Παραγωγή του πρώτου ελαστικού για χρήση σε ασφάλτινα rally (Lassa racing) στην Τουρκία.

2001

Παραγωγή του πρώτου ελαστικού για 4x4 οχήματα (Lassa Competus) στην Τουρκία.

1998

Το εργαστήριο δοκιμών ελαστικών της Brisa γίνεται το πρώτο πιστοποιημένο από το Τουρκικό Ινστιτούτο Τυποποίησης (TSE) εργαστήριο στο πλαίσιο των οδηγιών της ΕΕ.

1997

Η Brisa μοιράζεται εμπειρία Επιχειρηματικής Αριστείας μέσω 22 προγραμμάτων σε 20 χώρες στο πλαίσιο εργασιών του EFQM Winners Conference.

1996

Η Brisa κερδίζει το EFQM «Ευρωπαϊκό Βραβείο Ποιότητας».

1995

Η ετήσια παραγωγή ελαστικών υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια τεμάχια. Η Brisa γίνεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Διαχείρισης Ποιότητας (EFQM).

1993

Η Brisa λαμβάνει το πρώτο «Εθνικό Βραβείο Ποιότητας» της Τουρκίας - απονεμήθηκε από κοινού από την Ένωση των Τούρκων Βιομηχάνων & Επιχειρηματιών (TUSIAD) και την Ένωση Τουρκικής Ποιότητας (KalDer).

1992

Παραγωγή του πρώτου υψηλής απόδοσης επιβατικού ελαστικού με V δείκτη ταχύτητας (240 χλμ/ώρα) στην Τουρκία.

1991

Παραγωγή του πρώτου υψηλής απόδοσης επιβατικού ελαστικού με H δείκτη ταχύτητας (210 χλμ/ώρα) στην Τουρκία.

1990

Η Brisa υιοθετεί το σύστημα Διοίκησης Ολικής Ποιότητας (TQM).

1988

Οι εγκαταστάσεις του κέντρου 'Ερευνας & Ανάπτυξης (ARGESA) αρχίζουν να λειτουργούν σε πλήρη δυναμικότητα.

1987

Από την ημέρα ίδρυση της Lassa, οι εξαγωγικές πωλήσεις φτάνουν τα 5 εκατομμύρια ελαστικά σε 32 χώρες.

1985

Παραγωγή των πρώτων Τουρκικών ελαστικών σε συμμόρφωση με τους κανονισμούς ECE.

1980

Παραγωγή του πρώτου radial ελαστικού χιονιού στην Τουρκία. Παραγωγή του μεγαλύτερου off-road χωματουργικού ελαστικού στην Τουρκία.

1979

Παραγωγή του πρώτου radial επιβατικού ελαστικού με ατσάλινο σκελετό στην Τουρκία.

1978

Η μαζική παραγωγή στο εργοστάσιο της Lassa ξεκινά.

1977

Το εργοστάσιο διεξάγει τη πρώτη δοκιμή-παραγωγή του.

1975

Η κατασκευή του εργοστασίου της Lassa ξεκινά. Η Lassa γίνεται η Αντιπρόσωπος εταιρία για τα ελαστικά BF Goodrich στην Τουρκία και η νεοσύστατη LISA Lastik İthalat ve Satis A.Ş. ξεκινά την εισαγωγή ελαστικών αυτής της μάρκας.

1974

Ίδρυση της Lassa Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Υπογραφή συμφωνειών τεχνικής βοήθειας και μηχανολογικών υπηρεσιών μεταξύ Lassa και BF Goodrich.